Klub zdrowia w Skoczowie prowadzony przez lokalną filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) zorganizował Szkołę Zdrowego Gotowania. Na zajęciach 20 października można było skosztować pysznej zapiekanki i świeżych soków.
Iwona Deperas, promotor zdrowia zaprosiła uczestników do wspólnego przygotowania zapiekanki z bakłażana wraz z wegetariańskim leczo. Wszystko zostało posypane wędzonym serkiem tofu. Całość podano z kaszą gryczaną.
W trakcie pieczenia potrawy wszyscy mieli okazję degustować soki owocowe przygotowywane przy użyciu wyciskarki. Świeży sok z wyciskarki w przeciwieństwie do gotowanych posiłków zachowuje swoją naturalną strukturę molekularną, którą organizm od razu rozpoznaje i natychmiast włącza w proces trawienia. Pyszny smak soku z jabłek, ananasa, pomarańczy i winogron zapewne na długo pozostanie w pamięci uczestników. I zachęci do przygotowywania zdrowych potraw i napojów w domu.
Czytaj więcej o klubach zdrowia
Złóż dar na działalność dobroczynną
Przekaż 1% dla zaufanej organizacji dobroczynnej – ChSCh (KRS 0000220518).
(mp)