Kurs zdrowego gotowania - 29 potraw z dyni - 25-26.11.2007
W dniach 25 - 26 listopada 2007 na terenie miasta Skoczowa odbył się kurs zdrowego gotowania. Jego początek rozpoczął się w niedzielne popołudnie w sali katechetycznej Kościoła Adwentystów Dnia Siódmego. Organizatorem spotkania był Andrzej Cichy - przedstawiciel Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej. Prelegentem i zarazem osobą, którą przygotowała i zaprezentowała potrawy była Iwona Deperas. Tym razem pokazała ona co można zrobić z dyni. Na początku spotkania zaprezentowano: właściwości odżywcze dyni oraz niektóre przepisy potraw i sposób przygotowania. Na koniec pozostała najciekawsza część spotkania, czyli degustacja potraw. Każdy mógł spróbować jak przedstawiana wcześniej potrawa smakuje. Uczestnicy kursu mogli przed i po spotkaniu zmierzyć ciśnienie, tkankę tłuszczową, poziom cukru we krwi oraz zabrać do domu po kawałku dyni i książeczkę z przepisami \"Potrawy kulinarne z dyni\". W czasie kursu mieszkańcy Skoczowa oraz okolic, skorzystali z wielu bezpłatnych dobrych rad.
Po spotkaniu wśród rozmów można było usłyszeć słowa: \"miła atmosfera..\", \"smaczne jedzenie...\", \"ciekawe pomysły, których jeszcze nie znałyśmy...\". Jeśli nie miałeś możliwości przyjść na spotkanie to zapraszamy na kolejne, które z pewnością odbędą się w przyszłym roku - zachęca Andrzej Cichy.
Serwis Informacyjny ChSCh
W dniach 25 - 26 listopada 2007 na terenie miasta Skoczowa odbył się kurs zdrowego gotowania. Jego początek rozpoczął się w niedzielne popołudnie w sali katechetycznej Kościoła Adwentystów Dnia Siódmego. Organizatorem spotkania był Andrzej Cichy - przedstawiciel Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej. Prelegentem i zarazem osobą, którą przygotowała i zaprezentowała potrawy była Iwona Deperas. Tym razem pokazała ona co można zrobić z dyni. Na początku spotkania zaprezentowano: właściwości odżywcze dyni oraz niektóre przepisy potraw i sposób przygotowania. Na koniec pozostała najciekawsza część spotkania, czyli degustacja potraw. Każdy mógł spróbować jak przedstawiana wcześniej potrawa smakuje. Uczestnicy kursu mogli przed i po spotkaniu zmierzyć ciśnienie, tkankę tłuszczową, poziom cukru we krwi oraz zabrać do domu po kawałku dyni i książeczkę z przepisami \"Potrawy kulinarne z dyni\". W czasie kursu mieszkańcy Skoczowa oraz okolic, skorzystali z wielu bezpłatnych dobrych rad.
Po spotkaniu wśród rozmów można było usłyszeć słowa: \"miła atmosfera..\", \"smaczne jedzenie...\", \"ciekawe pomysły, których jeszcze nie znałyśmy...\". Jeśli nie miałeś możliwości przyjść na spotkanie to zapraszamy na kolejne, które z pewnością odbędą się w przyszłym roku - zachęca Andrzej Cichy.
Serwis Informacyjny ChSCh